Eerlijk en oprecht. Dat zijn de jonge vrouwen die we spraken voor de ‘Waar moeten we over praten?’-serie. Vandaag trappen we af met het verhaal van Faou, een Amsterdamse modestudent.

Faou
Ik ben geboren in Burundi, Afrika. Veel herinner ik me niet van de tijd daar. Wat me het meest is bijgebleven is de taal, Swahili. Het is een Bantoe-taal en de eerste taal van de Swahili. Door deze taal heb ik me altijd verbonden gevoeld met waar ik vandaan kom.

Ik ben opgegroeid in Nederland, in steden waar ik vaak de enige zwarte persoon was. Vaak werd ik gezien als anders, als minder. Altijd moest ik gewezen worden op het feit dat ik zwart... meer

Eerlijk en oprecht. Dat zijn de jonge vrouwen die we spraken voor de serie ‘Waar moeten we over praten?’. In de tweede aflevering pleit Yusser voor een wereld met meer aandacht voor zelfliefde en liefde voor je omgeving.

Yusser
Romantische, gepassioneerde, romcom-achtige liefde: het is een onderwerp waar extreem veel aandacht voor is. Van Hollywoodfilms tot popliedjes, het idee van een een man of vrouw vinden die je ‘alles’ is zit erg diep geworteld in onze samenleving. Maar het idee van liefde dat we voorgeschoteld krijgen heeft in mijn ogen weinig te maken met de realiteit van liefde.

Door de beeldcultuur om ons heen, hebben... meer

Eerlijk en oprecht. Dat zijn de jonge vrouwen die we spraken voor de ‘Waar moeten we over praten?’-serie. Volgens spoken word artiest Mariana zijn dat verhalen. De verhalen van de mensen om je heen, maar ook die van jezelf moeten gehoord worden. Zo kunnen we beter worden en troost en herkenning vinden.

Mariana
Voor mij is de wereld een verzameling van verhalen. Verhalen zijn voor mij verloren en vergeten schatten.  Van zielen die breken en helen en hun thuis proberen te vinden tussen de regels van anderen. 

Als artiest, maar vooral als mens heb ik mezelf de plicht gegeven om het narratief van... meer

Using Format